Benodigdheden

220 gram havermeel (havervlokken fijnmalen tot meel)

25 gram wit rijstmeel

60 gram zonnebloemolie

80 gram suiker (eventueel vervangen door 30 gram honing en 50 gram erythritol)

1 ei

2 gram bakpoeder

1 theelepel vanille extract of 1 zakje vanillesuiker

snufje zout

Extra 160 gram chocolade naar keuze

75 gram ongezouten geroosterde pinda’s

Extra nodig

vel bakpapier

bakplaat en bakpapier

uitsteker 7 cm

deegroller en pollepel

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor 180 C, ik heb op hete luchtstand gebakken
  2. Maal de havervlokken tot meel of gebruik kant en klare havermeel en meng met de bakpoeder en rijstmeel.
  3. Meng in een ander kom het ei, olie, suiker, en zout en klop met een garde tot een luchtig mengsel
  4. Voeg de meelsoorten toe, meng met een pollepel en kneed daarna met de hand tot een deegbal
  5. Rol het deeg tussen 2 vellen bakpapier of gebruik er 1. Leg hiervoor het deel aan de ene kant en vouw de andere kant van het papier hierover heen. Rol uit tot een lap van een 0.5 cm dik.
  6. Steek cirkels uit het deeg en leg deze op een bakplaat bekleed met bakpapier. Bak voor 15-20 minuten goudbruin
  7. Laat de koeken goed afkoelen
  8. Hak de pinda’s in grove stukjes en smelt de chocolade au bain marie
  9. Meng de pinda’s door de chocolade en verspreid op elke koek wat van dit pindamengsel. Druk op de koek nog een paar pindas in de chocolade voor versiering
  10. Laat uitharden en bewaar de koekjes in een vershoudtrommel

0 Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

De lekkerste recepten gratis in je mailbox

Meld je dan nu aan voor onze nieuwsbrief

Meer recepten

Bekijk alle recepten